Labai šokoladiniai ledai

Kiekvienas turi silpnybių. Jei vardinti manąsias , sąrašas būtų nemažas. Bet jei kalbėti apie silpnybę saldumynams, tai čia daug galvot nereikia. Apskritai saldumynų mėgėja manęs nepavadinsi. Man patinka kepti tortus ir kitus saldėsius,bet juos valgyt .. palieku šitą malonumą šeimos smalyžiams. Visai kita situacija su ledais. Vienintelis dalykas,kurį aš galiu valgyt nesustodama ligi nukritimo 😀 Dievinu ledus,ypač šokoladinius. Todėl užmačius jų receptą pasižadėjau būtinai jį išbandyti ir progai pasitaikius kibau į gamybą 🙂

Apie 1 litrui ledų

450 gr. grietinėlės 35-36 %
3 v.š. nesaldžios kakavos miltelių
150 gr. juodojo šokolado
150 gr. cukraus
5 kiaušinio tryniai
200 ml. pieno (ne liesesnio nei 3,5 %)
žiupsnelis druskos
1,5 a.š. vanilinio cukraus

Į puodą pilame pusę grietinėlės ir kakavos miltelius. Kaitiname nuolat maišydami, kad nebūtų kakavos gumuliukų ir grietinėlė neprisviltų. Užviriname, tuomet sumažiname ugnį iki mažos, ir maišydami paverdame grietinėlę apie 30 sekundžių. Nuimame nuo viryklės, sudedame sulaužytą šokoladą ir maišome, kol ištirps. Supilame likusią pusę grietinėlės, išmaišome. Gautą masę pilame į didesnį dubenį (puodą kuo geriau išgramdome, bet neplauname). Galima perkošti per sietelį, kad nebūtų likusių kakavos gumuliukų.

Tame pačiame puode ant vidutinės ugnies maišydami pakaitiname pieną, druską ir cukrų, kol cukrus ištirps. Atskirame dubenyje išplakame trynius. Plona srovele, maišydami pilame pieną į trynius, esančius dubenyje. Išmaišome iki vientisos masės ir pilame atgal į puodą, maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol masė pradės tirštėti. Aš viriau apie 15 min., masė tapo kisieliaus konsistencijos.

Kiaušinių masę perkošiame per sietelį ir sumaišome su šokoladine mase. Įmaišome vanilinį cukrų. Atvėsiname ledų masę (tą reikėtų padaryti pakankamai greitai, t.y. nepalikti stovėti, kol atvės pati, – galima tiesiog maišyti šaukštu, kol atvės) ir statome į šaldytuvą, kad atvėstų visiškai. Tuomet su tuo pačiu dubeniu statome į šaldymo kamerą ir paliekame 2 val. Po 2 val. ledų masę gerai išplakame mikseriu. Vėl statome į kamerą 2 val. Tuomet vėl išplakame mikseriu. Kai išplaksime antrą kartą – supilame į indą, kuriame šaldysite ledus, ir paliekame sustingti. Skanaus!

 

 

p.s šitie ledai yra laaabai šokoladiniai ir labai skanūs. Man, asmeniškai, labai skanu buvo su riešutais ir vos vos apšlaksčius viskiu 🙂

Šaltinio autorius http://aj-receptai.blogspot.com/2011/05/sokoladiniai-ledai.html

shypsenele

Beveik abiturientė :D
Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s