Saros pyragas.

Jei žmonėm kažkas Tavyje nepatinka (išvaizda,charakteris) – čia jų problemos, ne Tavo.

Reikės:

250 g. išlydyto sviesto ir dar šiek tiek skardai patept

500 g. miltų

4 kiaušiniai

7 g. sausų mielių

400g. cukraus

1 citrinos žievelė ir sultys

100 g. kedrinių pinijų

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite sviestu 30 cm. skersmens torto formą išimamu dugnu ir išklokite dugną kepimo popieriumi. Popierių apibarstykite trupučiu miltų. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius,mieles sumaišykite su lydytu sviestu. Supilkite jas į kiaušinius,suberkite cukrų,likusius miltus,citrinos žievelę ir sultis. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į tortinę. Ant viršaus užbarstykite kedrinių pinijų ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba kol parus.

P.s kedrinės pinijos, tai kedrų riešutai. Aš, gamindama, to nežinojau,dėl to naudojau anakardžius (nors aš nesu megėja šių riešutų,bet mano mamai šis derinys labai patiko)

P.p.s man teko kepti tikrai ilgiau,nes net gražiai parudavęs pyragas vis tiek buvo dar neiškepęs viduje. O ir toliau kepant jis kažkaip dar labiau spalvos taip ir nepakeitė (o.O)

Šį pyrago receptą radau J.Oliverio knygoje. Sugundė tai,jog apibūdintas jis buvo kaip “fantastiškas“.  Išėmus iš orkaitės ir atvesinus, atpjoviau gabaliuką, įsidėjau į burną ir.. galvoje buvo mintis “emmm, nelabai…“, BET po pirmo nediduko gabaliuko kažkas nutiko ir… ir skonis pakito. 😀 Jis tapo tikrai fantastiškas,sotus ir skanus pyragas:))) Paragavusi mama pasakė “neskanu“, po minutės prašė dar gabaliuko,o tada dar .. ir dar 😀  Magiškas pyragas:))) Be to labai greit ir lengvai pagaminamas:) Skanaus!

shypsenele

Beveik abiturientė :D
Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.

8 komentarai

  1. Moksliukė sakė:

    Žinai, pavojinga lankytis šioje svetainėje. Pavojinga pilvui ir figūrai 😀

  2. Moksliukė sakė:

    O po gabaliuką kasdien?

    • shypsenele sakė:

      Musulmonu haremuose saldumynai buvo privalomi,nes atseit tiketa,jog jei moterys nevalgo saldumynu,jos buna piktos ir irzlios,tad… Isvada.. Kiekviena diena po gabaleli ko nors skanaus butina!:D

  3. greensky sakė:

    Niekad neprisiruosdavau uzeit i tavo bloga, bet kaip matau verta, reiks dazniau uzsukt :DD

    • shypsenele sakė:

      Malonu Tave cia matyt ^^
      Niekad neprisiruosiu patalpint nauju dalyku,nors turiu jau kai ka,ka galeciau publikuot 😀 Tikiuos uzsuksi dar ir gal susigundysi kuo nors:D

  4. greensky sakė:

    toks klausimas iškilo, vis gundo mane šis pyragas, bet namie turiu tik razinų ir aguonų, o jei tuos riešutus pakeitus razinom? 😀

    • shypsenele sakė:

      Aš asmeniškai razinų nelabai mėgstu 😀 Šiaip tai realiai turėjo ten būt kedrinės pinijos,aš keičiau ankardžiais (ar kaip jie ten :D) ,bet man tie riešutai irgi ne visai skanūs,užtat pats pyragas žiauriai skanus:) manau gal ir visai nieko būtų:)

Parašykite komentarą